Malmöfestivalen fortsätter att underhålla

Vad vore livet i Malmö utan den årliga Malmöfestivalen? De åtta dagarna med spännande aktiviteter har satt staden på kartan för de som älskar den här typen av event. Evenemanget är mycket populärt och man fortsätter att jobba med koncepten som drar så många besökare från Skåne och resten av Sverige och världen.

35 år med festival

År 2019 genomfördes den 35:e Malmöfestivalen och det blev en form av rekordår. Man räknade med att nära 400 000 matportioner såldes på Gustav Adolfs torg. 2019 hade också fokus på problemen med matsvinn och man sålde råvaror som annars hade slängts för ett värde av cirka 30 000 kronor.

En tillbakablick på de år som gått med festivalen visar att den påverkas stort av de intressen som finns politiskt och inom populärkulturen. Det handlar inte bara om vilka artister som väljs ut för uppträdanden. Att Malmöfestivalen år 2019 handlade så mycket om matsvinn var en reflektion av dagens politiska debatt och så lär det fortsätta under kommande år.

Malmöfestivalen

En aktiv festival för alla åldrar

Malmöfestivalen engagerar alla åldrar. Under senare år har man jobbat mer och mer med workshops där både barn och vuxna kan få testa hands on. Med spännande installationer som väggar som man får måla på blir festivalen mycket attraktiv för barnfamiljer.

Musik som vi längtar efter

På sätt och vis kan man säga att Malmöfestivalen konkurrerar med några av de bästa musikfestivaler som Sverige kan erbjuda. Festivalen har sedan start kunnat erbjuda uppträdanden från Sveriges mest älskade artister. Att kunna stå på ett torg och lyssna på favoritmusiken helt gratis är en unik gåva som förhoppningsvis kommer att fortsätta att ges under kommande år.

Malmöfestivalen 2020 kommer att hålla mellan den 7:e och 14:e augusti.