Upplev konst på Malmös gallerier

Det finns en massa olika gallerier i Malmö och de bjuder på varierad konst. Om du vill se fotoutställningar, teckningar, målningar eller innovativa konstinstallationer hittar du dessa i och omkring Malmö. Men var ska du börja?

Här är några exempel på populära gallerier i Malmö som erbjuder konstupplevelser av olika slag.

Krets – Internationell konst

Krets ligger vid Möllan och är ett spännande galleri. Det här var tidigare en glassfabrik som har renoverats och gjorts om. På Krets ligger stor fokus på internationell samtidskonst. Ett av målen är att vara först med nya konstnärer och stilar. Den som vill se något nytt och annorlunda bör boka in ett besök till detta Malmögalleri!

Konst i Malmö

Skånes Konstförening – Interaktiva kulturevenemang

Skånes Konstförening ligger på Bergsgatan 15 i ett hus som en gång var ett spinneri. Föreningen har över 100 år på nacken och erbjuder konstutställningar såväl som interaktiva samtal. Utställningarna och aktiviteterna är lokalt förankrade men ibland kommer det internationella utställningar. Fokus ligger en hel del på interaktion.

Breadfield – Modern fotokonst

På Föreningsgatan finns Breadfield som är ett galleri med modern fotokonst. Det här är ett mycket aktivt galleri som ger flera utställningar per år. Här kan du uppleva foto som konst på ett helt unikt sätt. När du har sett en utställning kan du köpa med dig fina böcker med bilder samt inramade verk som du vill dekorera hemmet med.

FRANK – Med workshops för konstnärer

Kreativiteten flödar på FRANK som är både galleri och studio. Här är omkring 20 konstnärer aktiva och man ställer hela tiden ut intressanta konstprojekt. Galleriet ger också workshops där man uppmuntrar konstnärer att jobba på ett innovativt sätt med experiment.